Memory Moments

Mooie outfit, een grote lach en kijkend naar de camera.

Geboortes, bruiloften, diploma uitreikingen en verjaardagen zijn altijd reden geweest om de camera tevoorschijn te halen.

We hebben vast allemaal fotoboeken staan die vol geplakt zijn met dit soort foto’s. Meestal in een mooie outfit, een grote lach en kijkend naar de camera. Die momenten waren toen belangrijk, en misschien nu nog steeds, maar als je jaren later naar die foto kijkt gaat het niet meer om die grote taart met kaarsjes. Je kijkt naar andere dingen, kleine details. Kleine details met een grote betekenis.

Inderdaad, je ziet op de achtergrond van al die hoogtepunten zoveel meer. De grote, gekrulde snor van je opa, de kat op de leuning van de bank, speelgoed – weet je nog? – en misschien zelfs die klok die altijd verkeerd stond. En juist die gewone, dagelijkse dingetjes maken de herinnering zo levendig.

Je zit in gedachten weer bij opa op schoot, je wint een potje Ganzenbord en je ruikt de groentesoep van je oma. De foto’s vertellen een verhaal en je beleeft al die momenten opnieuw. We missen al deze gewone momenten vooral als iemand er niet meer is.

Foto’s van het gewone, alledaagse leven.

En dan niet toevallig of op de achtergrond, maar juist op de voorgrond. Een balletles, samen huiswerk maken, hand in hand naar school lopen, verhaaltjes voor het slapengaan en cupcakes bakken, maar ook het vastleggen van je eigen (ziekte) proces… Die momenten zijn zo waardevol.

Graag leg ik deze gewone, maar daarom juist bijzondere momenten professioneel voor je vast. Zodat je voor nu en voor later prachtige, echte beelden hebt, die de herinnering aan “vroeger thuis” levend houden. Want juist de kleine, normale dingen maken samen het dagelijks leven. Zo was het echt. En dat is waardevoller dan al die gemaakte feestdagen, nietwaar?

yvette vlaar
yvette vlaar

Werkwijze Memory Moments

Als je mij uitnodigt voor een Memory Moments Fotoshoot hoef je niets anders te doen dan je normaal doet, op de gewone dagen. De dag is zoals hij is.

Ik neem geen mand vol accessoires mee voor een fotoshoot, jullie hoeven je niet op te doffen en ik tover het huis ook niet om tot een fotostudio. Integendeel. Jullie huis blijft gewoon jullie huis, en iedereen draagt zijn normale kleding en make-up.

Na een korte kennismaking laat ik jullie lekker je gang gaan en roep ik soms alleen: ‘Kijk niet naar mij, doe wat je altijd doet!’ Vooral kinderen vinden dat leuk: ze hoeven niet netjes te poseren en verplicht te lachen voor de foto. Wat een opluchting!

Ik volg jullie een dag(deel) of een bepaalde periode op de voet.

Ik ben er zonder dat je het merkt en op deze manier fotografeer ik de normale momenten van het leven op een waardevolle manier. Na afloop ontvang je een professionele fotoserie met prachtige beelden, die precies laat zien hoe het dagelijks leven bij jullie is.

Gemaakt om te koesteren en bewaard voor altijd.

Uiteraard kun je bij mij ook terecht voor portret- en familiefoto’s,
altijd vastgelegd op een spontane, ongedwongen manier.