Uitvaartfotografie, Goodbye Moments

Uitvaartfotografie - Waar afscheid genomen wordt is liefde

Tijdens een uitvaart gaat het niet alleen om de auto, de kist of de bloemen. Het gaat bovendien ook om de overledene, de liefde en het afscheid.

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Doordat er zoveel geregeld moet worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

Soms is het moeilijk om jouw herinneringen aan het afscheid te delen met anderen, onze gevoelens zijn niet altijd in woorden uit te drukken. Het afscheid visueel maken door een uitvaartfotograaf is een bijzondere manier om juist deze momenten te koesteren en te kunnen delen. Niet alleen direct na het overlijden maar ook nog eens met een volgende generatie.

Een rouwfotograaf vragen biedt veel waarde. Yvette Vlaar kan met persoonlijke afbeeldingen de begrafenis of uitvaart vastleggen. Ze zeggen niet voor niets ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden.’


Monique haar ervaring

Lieve Yvette,

Dank voor je prachtige werk, wat een kwaliteit!
Gister en vandaag al meermaals de foto’s en de slideshow bekeken.
Wat was het een prachtige uitvaart, we leven nu nog in een roes en kijken daarom graag naar de foto’s en de slideshow, het geeft ons kracht. Ben superblij dat onze uitvaartbegeleider jou had aanbevolen als uitvaartfotograaf , ikzelf zou er helemaal niet aan gedacht hebben. Bedankt dat jij daar bij was.

– Monique –

Lees wat anderen hebben ervaren bij een uitvaartfotograaf.


 

Uitvaart fotografie - fotoreportage van een uitvaart

Als ik een begrafenis, crematie of ander afscheid mag vastleggen zorg ik voor een prachtige afscheidsreportage waar niet het verdriet centraal staat, maar juist de liefde voor de overledene. Daarnaast ben ik ook jouw ogen voor alle dingen die je op dat moment niet waarneemt. Een hele rij belangstellende die buiten staat te wachten voor de condoleance, een kind dat juist speelt tussen al het verdriet door en precies die ene glimlach als we het leven delen.

Slideshow van uitvaartfotografie

Een slideshow van de mooiste afbeeldingen van de begrafenis of crematie die ik tijdens het afscheid heb gemaakt in combinatie met een muziekstuk dat jullie hebben uitgekozen. Natuurlijk vloeien de tranen dan, maar dat mag natuurlijk. Het geeft je de namelijk mogelijkheid om even te mogen “zijn”. In vijf tot tien minuten beleef je opnieuw wat er op de dag van de uitvaart of de dagen eromheen, allemaal is gebeurd.

Album met afbeeldingen van het afscheid

Naast de digitale afscheidsfotoreportage of slideshow van de uitvaart is het goed om iets tastbaars te hebben. Iets wat je kunt vasthouden en waarbij je je eigen herinneringen kunt ophalen en weer wegleggen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een fijne collectie van zachte, aaibare stoffen in mooie kleuren om jouw afbeeldingen mee te bundelen. De omslag heeft hetzelfde warme gevoel als het gevoel wat er was tijdens het afscheid. De liefde en warmte maken een afscheid tot een mooi, gedenkwaardig moment.

Als een fotograaf bij een uitvaart weet ik zeer discreet en met veel respect aanwezig te zijn bij alle intieme momenten die bij een afscheid horen. Maar om emoties vast te leggen, moet je ze ook voelen. Ik kom daarom dan ook dichtbij en sta niet verscholen achter een plant of paal. Ik ga op in de mensen. Dicht in de menigte om jullie heen zonder de aandacht te trekken. Hierdoor kan ik alle emoties vastleggen, maar vooral de liefde tijdens het verdriet. Mijn uitvaart foto's laten je voelen dat je er bent geweest.

yvette vlaar

Uitvaartfotografie vergoeding 

Rouwfotografen zijn professionals die 24/7 stand-by staan. Wat veel mensen niet weten is dat afscheidsfotografie van een fotograaf in de regel gewoon vergoed wordt door de verzekeraar. Een uitvaartverzekering keert vaak één bedrag uit dat je vrij mag besteden. Je hóeft geen koffie en cake te serveren na afloop. Dat doe je vooral voor de gasten en heeft maar tijdelijke waarde. Uitvaart fotografie zijn een herinnering voor het leven. Jóuw herinnering.

Waarom een uitvaartfotograaf?

In de momenten rondom het afscheid worden er vaak waardevolle herinneringen opgehaald, delen nabestaanden vreugde en verdriet en worden alle belangrijke dingen nog een keer gezegd. Je bent als mens zo dicht bij de ander, je voelt zo’n verbondenheid met elkaar, dat maak je niet vaak mee. Door het grote verdriet wat je dan overspoelt, vervagen de herinneringen aan dit moment vaak snel. En daarom is het vastleggen van deze herinneringen zo belangrijk.

Door uitvaartfotografie heb je een tastbare herinnering aan een verdrietig, maar bijzonder moment. Zo kun je later fijn terugkijken op het afscheid, zodat dat de waardevolle herinneringen niet vervagen. Prachtige afbeeldingen van de uitvaart of een afscheidsmoment geven troost en houvast. Je voelt de liefde opnieuw en dat houdt je op de been.

Redenen om te kiezen voor uitvaartfotografie

Waarom kiezen voor een uitvaart fotograaf voor foto's bij een begrafenis, crematie of ander afscheid?

 • Het afscheid beleef je soms in een roes en de foto’s geven een tastbare herinnering.
 • Het geeft kinderen een mogelijkheid om de herinnering levend te houden.
 • Het helpt bij het rouwproces.
 • De sfeer van de dag wordt vertaald naar sprekende beelden. Afbeeldingen van momenten die je zelf misschien niet hebt kunnen beleven.
 • Een herinningeringsalbum geeft een mogelijkheid om over het afscheid te praten.
 • Een blijvende herinnering aan een laatste afscheid delen met mensen die niet aanwezig konden zijn. (Bijv. nabestaanden uit het buitenland, zieken, e.d.)
 • Een fotoalbum van de uitvaart is een verhaal dat je kunt doorgeven, het zijn herinneringen voor de volgende generatie.

Afscheid is maatwerk en alles is mogelijk.

yvette vlaar

Prijzen uitvaartfotografie

Prijzen kun je vinden bij de "Tarieven" waar ook de diverse pakketten beschreven staan. Of vraag het uitgebreide informatiemagazine aan via de contactpagina.

Alle foto’s op deze site zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.

yvette vlaar

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

 • 10 redenen voor afscheidsfoto's
 • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
 • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
 • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.