Yvette Vlaar

Yvette Vlaar

Ik woon in Noord-Holland in een prachtig klein dorpje Benningbroek ongeveer 40 kilometer boven Amsterdam. Ben getrouwd met Frank en samen hebben wij vier kinderen. Ramon, Dayenne, Danique en Ferron. Bij ons thuis is het dus nooit rustig. Daarbij komt nog eens een grote hond en twee kleine katten en een nog kleinere konijn en de beestenboel is compleet.

Opleiding tot uitvaartleider

Om nog meer te weten te komen over het afscheid heb ik in 2021 de opleiding tot uitvaartleider afgerond bij GaandeweG Uitvaarteducatie. Ik weet nu ook wat er achter de schermen speelt. Het heeft mij geholpen mijn vak als uitvaartfotograaf nog beter uit te voeren. Vaak zijn we als team aan het werk om het afscheid voor nabestaanden zo mooi mogelijk te maken.

Met veel liefde maak ik mooie portretten en waardevolle reportages

Mijn eerste afscheidsreportage was van een jonge vader. Wat begon met een prachtige portretsessie in de tulpen gevolgd door een daily moments reportage bij hun thuis sloten we af met een liefdevolle afscheidsreportage. Op dat moment was dat ook voor mij zo waardevol. Dat ik mijn fotografie mocht gebruiken om de nabestaanden zo’n belangrijke herinnering te geven was voor mij de start om dit vaker te mogen doen.

yvette vlaar

Naast afscheidsfotografie richt ik me ook op andere momenten van het leven. Beloved Moments en Family Moments zijn prachtige portretsessies met meer dan alleen een “cheese” lach. Het is echt genieten en daardoor niet op de foto moeten maar mogen. Ik vraag vaak; “Heb je zelf wel een mooie foto?”, waarbij het antwoord meestal NEE is. Deze momenten zijn daar dan super geschikt voor. Zorg voor zo’n waardevol portret, dat is voor iedereen belangrijk.

Met Memory Moments leg ik de dagelijkse dingen vast. Er is niets mooier dan “gewoon”. Het zijn pure documentaire reportage’s die bijvoorbeeld alles in beeld brengen als het einde van het leven nadert. Nog even knuffelen met je geliefden of juist laten vastleggen hoe mooi het dagelijks leven is. Vol met je eigen rituelen die nu niet belangrijk lijken maar waar de volgende generatie met veel bewondering naar zal gaan kijken.

yvette vlaar

Een paar steekwoorden over mij…

Lieve man4 fantastische kidshond, poes, konijnkaarsjes als het donker wordt,  koekjes bakken, liters thee en nooit koffie, BBQ met vrienden, slingers en ballonnen, boerenkool met worstveel zonchocolade, kleine dorpjes, lezen, appeltaart met slagroomdansen op tafelopen haard, introvert, Nederlandse muziekde wereld ontdekken

yvette vlaar
artikel uitvaartfotografie