Mooie woorden

Uitvaartfotograaf - Amsterdam - Zorgvlied

De manier waarop Yvette Vlaar de afscheidsdienst en crematieplechtigheid van mijn man in beeld bracht, heeft mij zeer geraakt. Zij was een stille aanwezigheid aan wiens oog niets en niemand ontsnapte. Ze nam de foto’s steeds vanuit originele standpunten. Veraf, dichtbij, zwart-wit, totaal plaatjes, portretten. Alle beelden brengen de bijzondere sfeer van het afscheid weer dichtbij. Haar foto’s tonen stuk voor stuk een ongelooflijke betrokkenheid en schoonheid Yvette heeft de muziek van deze dag op zo’n wijze onder de foto’s gemonteerd  dat het geheel een filmisch karakter heeft gekregen. Het is een ‘fotofilm’ geworden die alle nabestaanden nog heel vaak zullen en kunnen afspelen. 

 

yvette vlaar

AfscheidsfotografieUitvaartfotograaf - Alkmaar -Geestermerloo

"Hi Yvette, via deze weg wilde ik je nog ontzettend bedanken voor je werk. We hebben van tevoren best even getwijfeld. Misschien hoor je het vaker maar wij zaten met vragen als: Is het niet gek om foto's te maken, het is toch geen feest? Het is ook best een uitgave? Uiteindelijk toch gedaan en we zijn er allemaal erg blij mee en denken dat het ons zal helpen in de verwerking.
Nogmaals erg bedankt! Ongelooflijk blij mee."

 

yvette vlaar

Afscheidsfotografie – Uitvaartfotograaf - Driehuis-Westerveld

Lieve Yvette, je hebt voor ons de meest waardevolle momenten vastgelegd op een heel natuurlijke, ongedwongen wijze. Zelfs onze puber, die nooit op de foto wil, heb je prachtig geportretteerd. Dat je ook foto's kwam maken op de dag voor het afscheid, toen Theo's kleinkinderen de kist oppimpten, hebben we zeer gewaardeerd. Het mooie album, dat je voor ons hebt gemaakt, zal ons zeker helpen bij de verwerking van het grote verlies. Mede door dit prachtige document zullen we Theo nooit vergeten. Hartelijk dank.
Alies, kinderen en kleinkinderen.

 

yvette vlaar

Afscheidsfotograaf – Uitvaartfotografie -Lelystad

Yvette was vanaf het eerste contact al heel warm en oprecht. Op de dag zelf merkte je niet dat ze er was.
En nu we de slideshow en foto's hebben gezien zijn we sprakeloos. Zo mooi, zo bijzonder en dan ook nog met het lied van de uitvaart eronder. Echt het juiste gevoel in beeld gebracht, prachtig. Heel erg bedankt Yvette!

 

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Schagen/Stroet

“Yvette, met hoeveel personen was jij op het afscheid aanwezig?”. Je hebt zoveel fantastische momenten vastgelegd vanaf allerlei hoeken en we hebben eigenlijk helemaal niet gemerkt dat je er was. Nu achteraf is het zo waardevol. We zijn blij dat onze uitvaartbegeleider er over begon want zelf hadden we er nooit aan gedacht.

We hebben een mooi, zacht en aaibaar album uitgezocht. Fijn dat je ons daarin begeleide.

yvette vlaar

Goodbye Moments – Uitvaartfotografie – Oudkarspel

Op 7 juli 2020 heb ik afscheid moeten nemen van mijn allerliefste Gerda.

Vanwege alle maatregelen rondom corona moesten wij ons beperken tot het uitnodigen van 80 personen. De consequentie was dus dat veel van onze vrienden, buren en kennissen niet bij het afscheid aanwezig konden zijn. Om de mooiste en ontroerendste momenten als dierbare herinnering te kunnen bewaren had ik besloten om Yvette Vlaar te vragen om voor ons een fotoreportage van het afscheid te maken.

Vanaf de eerste kennismaking met Yvette tot het moment dat het prachtige album voor m’n neus op tafel lag kan ik niet anders zeggen dan dat alles tot in de puntjes verzorgd was.

Yvette is een warme, begripvolle, rustige vrouw die onzichtbaar aanwezig was om de mooiste momenten voor mij vast te leggen.  

Voor alle mensen die niet bij het afscheid van Gerda aanwezig konden zijn, heb ik nu het prachtige album om deze mensen toch nog de gelegenheid te geven om een klein stukje van het afscheid mee te krijgen. Nog elke dag ben ik blij met dit prachtig album.

Dank je wel Yvette !

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Hauwert/Hoorn

Zojuist heb ik per post de USB ontvangen en een lieve kaart… wat een cadeautje…. heel hartelijk bedankt!  Van heel veel mensen heb ik hele positieve berichtjes en mails mogen ontvangen over het afscheid en het fantastische filmpje wat je gemaakt hebt in korte tijd, geweldig. Natuurlijk hopen we voorlopig niemand te hoeven begraven of cremeren, maar mocht dat het geval zijn dan weten wij jou te vinden. Prachtige foto’s ook leuke details en onopvallend, niemand die zich daar aan had kunnen storen. Vakwerk! Dank je wel.

yvette vlaar

Goodbye Moments – Uitvaart – De Weere

Wij zijn erg blij met de foto’s en raden het iedereen aan om een rapportage te nemen bij Yvette Vlaar. Het is iets waar je heel lang op terug kan kijken. Het zijn gekke weken en je maakt niet alles heel bewust mee en daarom is het fijn dat het is vastgelegd.

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Zwaag

Yvette hartstikke bedankt voor de prachtige foto’s. Deze vormen een prachtig aandenken aan onze kleine Mila.

yvette vlaar

Goodbye Moments – Uitvaartfotografie – Purmerend

Aan het begin van de Corona-tijd namen wij binnen 1 week tijd afscheid van onze beiden ouders. Jouw prachtige reportage van beide dagen in beeld en geluid, met respect en oog voor detail, vinden wij echt geweldig. Je hebt op indrukwekkende wijze hun laatste gang vorm gegeven. Het helpt ons, en vele anderen enorm om ‘de film’ nog eens terug te zien. Een groot compliment!

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Hoorn

Waar we hopelijk voor de komende honderd jaar foto’s kunnen blijven maken van onze twee druktemakertjes Oscar en Olaf, kunnen we dat niet van ons stille kindje Ivan.. onze prachtige, voldragen baby die nooit heeft mogen lachen of huilen. De o zo korte week dat hij bij ons was, hebben we daarom zo veel mogelijk vast willen leggen, in de hoop dat we toch nog een lange tijd vooruit kunnen met foto’s en filmpjes van hem en soms zelfs nog nieuwe sprankeltjes in hem ontdekken. Heel dankbaar zijn wij dan ook dat Yvette bij het afscheid, onzichtbaar, aanwezig was. Gister hebben we het album mogen ontvangen.. Wat zijn we daar blij mee. Het is een mooi, dierbaar boek geworden. Dankjewel, Yvette!

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Heerhugowaard

Lieve Yvette,

Namens ons allemaal willen we je hartelijk danken voor de mooie beelden, de details en je rustige aanwezigheid. Ik wist vooraf eigenlijk al dat ik de juiste keuze had gemaakt. Dankjewel, Yvette!

Lieve groet, Ingeborg en Kirsten

 

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Baaium

Lieve Yvette,

Ik kan niet zo goed in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor je prachtige liefdevol gemaakte/verpakte & verstuurde foto’s tijdens het afscheid van mijn man vorige week. Wat heb je een ongelooflijk moeilijk moment voor ons ongelooflijk waardevol vastgelegd. Voor mezelf, maar ook voor mijn knappe sterke kind, is dit voor nu maar ook voor later van onschatbare waarde. We zullen niet alleen de herinnering van het verdriet hebben en voelen, maar ook telkens met heel veel liefde en zelfs een glimlach terugkijken op deze dag. Dit moment. Dankjewel dat je daar bij was.

– Mirjam –

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Hoorn

Lieve Yvette,

Dank voor je prachtige werk, wat een kwaliteit!
Gister en vandaag al meermaals de foto’s en de slideshow bekeken.
Wat was het een prachtige uitvaart, we leven nu nog in een roes en bekijken daarom graag naar de foto’s en de slideshow, het geeft ons kracht. Ben superblij dat onze uitvaartbegeleider jou had aanbevolen als fotograaf , ikzelf zou er helemaal niet aan gedacht hebben. daar bij was.

– Monique –

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Marknesse

Toen wij te horen kregen dat mijn man en onze vader medisch gezien uitbehandeld was, zijn wij gaan nadenken over het afscheid. Onze oudste dochterlief vond het heel waardevol om een mooi album met foto’s te hebben, dat vond ik zelf ook. Ook omdat onze jongste dochter pas 7 was. We hebben toen wat gezocht op het internet naar een geschikte fotograaf in de buurt, maar vonden er geen. Bij het bekijken van de site van diverse fotografen hadden we geen klik, de foto’s op de site waren weinig zeggend en misten dat wat wij graag zouden zien op de foto’s, sfeer, warmte, emotie.

Via via kwamen we tenslotte (gelukkig) bij Yvette terecht. Op haar site troffen we de foto’s aan waar wij een warm gevoel bij kregen. Ze was op de dag van de uitvaart overal en nergens om foto’s te maken, maar we hebben haar niet opgemerkt. Steeds op het juiste moment op de juiste plek om de mooie dierbare momenten vast te leggen. Met als resultaat dierbare foto’s, een prachtig album en een waardevol aandenken.

Yvette bedankt voor warmte en je oog voor detail.

yvette vlaar

Goodbye Moments – Uitvaartfotografie – Stompetoren

Wij kwamen aan jou door mijn lieve nichtje. Omdat dit verlies zo’n schok was en zo plotseling en veeel te jong, wilde wij hier waardevolle herinneringen aan over houden. Loek had in zijn hoofd een groot feest te geven als hij 60 werd, dus wij wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan. We zetten alles op foto’s want we maken er iets moois van!! En jij was zo onopgemerkt bezig, echt klasse. Je hebt van alle details prachtige foto’s gemaakt. We hebben dat zeer gewaardeerd. Je ben echt geweldig !!! En ook zo razend snel. Het resultaat is voor de kinderen en kleinkinderen en mij heeel waardevol !! Yvette duizend maal dank. Ik zal je zeker aan raden als je het niet in een roes voorbij wilt laten gaan !!

 – dikke kus Ella en kids –

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Grootebroek

In eerste instantie hadden wij er helemaal niet aan gedacht om het afscheid te laten vastleggen. Onze uitvaartbegeleider kwam met deze optie. Eerst moesten we er nog een beetje aan wennen maar wat zijn we super dankbaar dat wij het toch hebben gedaan. Prachtige foto’s van alle momenten van het afscheid. Het verven van de kist, de rit met de bus, de ceremonie, sprekers en de sfeer waren zo goed vastgelegd. Wij kijken niet alleen naar de foto’s maar wij voelen het ook.

– papa en mama van Koen –

yvette vlaar

Goodbye Moments – Uitvaartfotografie – De Goorn

De dag is zo goed vastgelegd dat je er zelfs de emotie uithaalt. Kijk er dagelijks naar en helpt ontzettend goed bij verwerking. Yvette was de hele dag aanwezig maar heb daar geen erg in gehad en ze heeft een geweldige indruk van dag vastgelegd 

– Caroline –

yvette vlaar

Goodbye Moments – Afscheidsfotografie – Bergen

Ik heb het als zeer positief ervaren, al heb ik Yvette eigenlijk niet gezien. Wat een compliment is want de foto’s zijn zo mooi en pakkend geworden. Steeds op de juiste plaats voor het vastleggen van de mooie momenten. De slideshow gaf al een idee van hoe mooi en waardevol de foto’s zijn geworden. Het was vanaf het eerste moment dat de muziek en de slideshow starte een gevoel van emotie die de dag weer deed herbeleven en zien van dingen die eigenlijk aan mij voorbij zijn gegaan. Het mini album staat te pronken op het schouwtje. Ik kan alleen maar zeggen dat het een zeer positieve ervaring is geweest en dat ik je zeker ga aanraden mocht het zich voordoen. Bedankt voor je warme aanwezigheid.

– Agnes –

Alle foto’s op deze site zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.