Afscheidsfotograaf workshop

Deze workshop wordt helaas niet meer aangeboden en wordt binnenkort omgezet naar de online opleiding.

Uiteraard kun je nog wel gewoon gebruik maken van de Opleiding tot documentair afscheidsfotograaf.

https://yvettevlaar-afscheidsfotografie.nl/opleiding-afscheidsfotograaf/

Afscheidsfotografie is meer dan alleen op het knopje drukken

Gelukkig kiezen steeds meer nabestaanden voor een afscheidsfotograaf. Het afscheid visueel maken is een bijzondere manier om juist deze momenten te koesteren. Maar afscheidsfotografie is echt wel een vak apart. Omgaan met meer aspecten dan fotografie. Het gaat niet alleen om de foto’s maar het gaat ook om JOU!

Afscheidsfotograaf workshop

Het gaat in de afscheidsfotografie niet alleen om de auto, de kist of de bloemen. Het gaat om het vastleggen van de verschillende connecties. We fotograferen niet alleen maar het verdriet maar juist alle dingen die het afscheid belangrijk maken. Afscheidsfotografie is meer dan alleen maar een plaatje maken. Het is empathie, gevoel, liefde maar buiten dat moeten de foto’s direct spreken. Het zijn van die momenten die je nooit meer over kunt doen dus ook de druk is hoog. Want hoe krijg je nu die ene foto waarvan je kippenvel van op je armen krijgt? Waar draait het om bij het maken van foto’s met gevoel? Wil je gewoon een mooi plaatje of wil je het juist voelen tot op je bot en mee gaan in het moment?

Documentaire Fotografie

Het maken van goede foto komt voornamelijk voort uit hoe jij dingen ervaart. We nemen je mee op reis naar je eigen doelen. Natuurlijk vormt de basis voor een goede foto de uitgangspunten die passen in de documentaire fotografie. Door een aantal punten uit de documentaire fotografie te belichten kun je foto’s voelen in plaats van dat je er naar kijkt. We willen geen platte foto’s waar niets uit spreekt…. Alleen beelden met gevoel kun je voelen.

Het afscheid

Daarnaast zijn er een aantal praktische zaken die komen kijken bij het afscheid. Waar moet je rekening mee houden en wat kun je wel doen en wat is niet wenselijk. Geen enkel afscheid is echter hetzelfde maar met een brede basis ben je op verschillende dingen voorbereid.

Praktijk

Uiteindelijk gaan we dat alles oefenen. In een mooie setting kunnen we de diverse opties bekijken en wandel ik met je mee om diverse tips direct te kunnen uitvoeren.

yvette vlaar

Wat bieden wij je aan:

  • Inclusief hapjes/drankjes, koffie/thee
  • Een informatie magazine voor al je aantekeningen
  • De groep is niet groot: minimaal 4, maximaal 10 personen.
  • Een schitterende opleidingslocatie in Noord-Holland (omgeving Hoorn)
  • We starten om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur

Wij vertellen je niet wat wat we weten maar laten het je zien, laat het je voelen, beleven en toepassen.

yvette vlaar

Mooie woorden

Het is een hele fijne workshop, die Yvette met veel gevoel en passie geeft. Praktische informatie waardoor mijn inzicht in het vak afscheidsfotgrafie zoveel groter is geworden. Heb zelfvertrouwen gekregen om echt verder te gaan en de volgende stappen te zetten om mijn droom te verwezenlijken. Dank je wel Yvette

Vorig jaar heb ik een opleiding tot bekwaam afscheidsfotograaf gevolgd. In de opleiding werd eigenlijk weinig tot geen aandacht geschonken aan documentaire fotografie en dat is toch waar het in de afscheidsfotografie om draait. Je wilt een verhaal vertellen. Ik twijfelde enorm aan de kracht van mijn foto’s. Ik heb contact gezocht met Yvette en samen zijn we een 1-op-1 coachingstraject ingegaan. Dit had ik veel eerder moeten doen! Naast de gezelligheid leer ik enorm veel van Yvette voor wat betreft mijn foto’s. Dank je wel!

Lieve Yvette, wat ben ik blij dat ik jou ontmoet heb. Je legt het afscheid zo mooi en respectvol vast. Wat is er mooier dan van jouw passie te mogen leren om mezelf te verbeteren in de fotografie. Op dezelfde wijze waarop je het afscheid vastlegt deel je ook je kennis met je cursisten.

Yvette is een lieve oprechte vrouw, die haar kennis graag wil overdragen. Heel rustig heeft ze mij geleerd om anders te gaan kijken tijden het fotograferen waardoor ik nu verder kan. Ik ben enthousiast geworden om er verder mee door te gaan.

Aanmelden Styled Fotoshoot Uitvaartbegeleiders

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle foto’s op deze site zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.