Een Dubbel Afscheid en de Belangrijkheid van Afscheidsfotografie

Dag (o)ma, dag (o)pa,

Het kwakkelde al een tijdje met ma, maar aan het einde ging het toch heel snel. Ze overleed op kerstavond, 24 december.

Pa had een ongelukje gehad, maar verder ging het eigenlijk prima. En toch piepte hij er ook tussenuit. Twee dagen na ma, op 26 december, verliet hij ons om altijd samen te zijn met haar.

Dubbele uitvaart 02

Dubbel afscheid

Opeens moest er een dubbel afscheid worden geregeld voor twee in plaats van een, want dat ze samen gingen, dat was wel duidelijk.

In hun eigen huisje, samen naast elkaar, omringd door hun eigen spulletjes. De gereedschappen voor pa en de appeltaart voor ma, symbolisch aanwezig.

Symbolisch bloemstuk

Een prachtig symbolisch bloemstuk voor beide, maar door de stengels in elkaar te verstrengelen, waren ze ook weer bij elkaar.

Zoals vaak wordt gedaan in onze buurt, hingen de vlaggen halfstok op het moment dat ze hun huisje verlieten. Voor de condoleance werden ze naar de Waerdse Landen gebracht, natuurlijk met zijn tweetjes in de auto.

Dubbele uitvaart 01

De volgende dag was de dag van het definitieve afscheid. Ze stonden weer prachtig bij elkaar. Apart, maar ook verbonden. Alle kleinkinderen staken kaarsjes aan en zetten ze in het licht. Herinneringen werden gedeeld met een lach en een traan.

Tot het laatste stukje begeleiden

Ook op het laatste stukje wilden de familieleden hen beide begeleiden. Het crematieproces vond achter elkaar plaats. Eerst ma en daarna pa, op volgorde van overlijden. Tussen beide crematies was er tijd voor koffie met gebak en daarna een borrel.

Een rijk leven lieten zij achter met waardevolle herinneringen waar met liefde op wordt teruggekeken.

Uitvaartfotografie

Afscheidsfotografie speelde een belangrijke rol tijdens dit dubbel afscheid van Alie en Jan. Het vastleggen van deze momenten bood niet alleen troost, maar gaf ook de mogelijkheid om de liefdevolle herinneringen te bewaren en te delen met anderen. De foto’s vormen een tastbare herinnering aan de bijzondere band tussen Alie en Jan, en hoe ze tot het einde toe samen waren. Het belang van afscheidsfotografie wordt hiermee benadrukt, omdat het niet alleen helpt bij het verwerken van het verlies, maar ook bij het koesteren van de mooie momenten die gedeeld zijn.

Neem contact op als je meer wilt weten wat uitvaartfotografie voor jou kan betekenen. Ik sta je graag te woord om je er alles over te vertellen.

Goodbye Moments | Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
Nergens vind je zoveel liefde als op een afscheid…

Uitvaartbegeleiding: De Uitvaartwens

Locatie: Crematorium en Uitvaartcentrum Waerdse Landen

Bloemist: Bloemstylist Miranda

De foto’s en de tekst zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.

Dubbele uitvaart 03
Dubbele uitvaart 04
Dubbele uitvaart 05
Dubbele uitvaart 06
Dubbele uitvaart 07
Dubbele uitvaart 08
Dubbele uitvaart 09
Dubbele uitvaart 10
Dubbele uitvaart 11
Dubbele uitvaart 12

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter