Afscheidsreportage | Kristel | Zonnebloemen

afscheidsreportage

Lieve Kristel,

Jouw laatste tripje kon je nog genieten van je gezin. Een uitje naar een van de waddeneilanden. Ik heb de foto’s mogen bekijken en het was fijn om je nog te zien stralen. Maar het koste je ook energie en daarna werd het snel minder.

afscheidsreportage

Buiten

Zo moesten jouw lieve man, dochter en zoon je toch loslaten, het ging niet meer. Met de hulp van heel veel lieve mensen om hun heen, hebben ze voor jou een prachtig afscheid geregeld. En jou afscheid was buiten en heel mooi. Het Nederlandse weer werkte mee en de zon scheen met alle kracht.

Zonnebloem

De zonnebloem stond centraal als bloem. Dus had iedereen er eentje voor je meegenomen. Soms een heel boeket. Soms een hele grote en soms een iets kleinere. De kleinere versie kon zo mee achter op de fiets.

Middelpunt

En jij stond daar, in het middelpunt. Steeds meer omringd door het geel van deze prachtige bloem.

Warm

En het was warm… De flessen met water werden goed aangevoerd en niemand had iets tekort. Met en parasol of paraplu een klein beetje schaduw. De schoenen gingen uit en ook de boekjes gaven bescherming tegen het felle licht.

Zingen

Mooie speeches over schelpen, haar passies en de goede dingen van het leven. Een van deze passies was zingen. Je zong de hele dag door. In huis, buiten huis, tijdens het koken of gewoon zomaar een melodietje.

Koor

Het koor waar je met zoveel plezier bij aangesloten was, zong nu voor jou. Ook jouw dochter zong met het koor mee en gaf vol passie de noten door.

Samen zijn

Na het officiële gedeelte was er nog even een moment van samen zijn. Een laatste toast op je leven, herinneringen ophalen en mooie momenten delen.

Erehaag

Toen kwam het laatste stukje. De kleurige zonnebloemen werden gebost. Alle aanwezige vormde een erehaag en jij mocht daar, gedragen door lieve mensen, onder luid applaus doorheen. Een brok in mijn keel en kippenvel, bij ruim 25 graden.

De vlag half stok, een laatste zwaai. De bloemen (en wespen) gingen mee naar huis.

Lieve Kirstel, ik weet nu wat mijn favoriete bloem is. Ik schrijf ze op mijn lijstje en wil straks, net als jij, omringd worden door zoveel geel, warmte en liefde.

Goodbye Moments | Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
Nergens vind je zoveel liefde als op een afscheid…

Locatie                      : ’t Centrum – Stroet

Uitvaartbegeleiding: Uitvaartbegeleiding Karin Smit – Petra van der Meer

De foto’s en de tekst zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.

afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage
afscheidsreportage

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter