Het jaar 2020 …… Afscheidsfotografie

Yvette-Vlaar-afscheidsfotograaf

Wat een raar jaar. Een jaar van groei maar waar ook de hele wereld opeens stilstond.

Gelukkig wisten steeds meer mensen de weg te vinden naar een afscheidsfotograaf. Zo heb ik voor velen weer een mooie reportage mogen vastleggen.

Tot maart daar even een stop op werd gezet. Op de een of andere manier schiet dan iedereen in de kramp en gaat over op het eerste overlevingsmechanisme. Juist toen werden er fantastische rituelen georganiseerd ondanks de kleine groepsgrotes die toen van toepassing waren.

De afscheidsfotografie kwam gelukkig snel weer op gang.

Vakantie

Ook tijdens mijn vakantie ging het door. Met wat belletjes vanuit Kroatië kon ik gelukkig regelen dat er ook op die uitvaarten een fotograaf aanwezig was.

Opleiding geven

Daarnaast heb ik dit jaar drie keer kunnen starten met het geven van een opleidingstraject voor andere fotografen. Ik vind het zo belangrijk om kennis door te geven. Fijn als je ziet hoe hun fotografie verandert in die vijf maanden tijd. We zijn gestart in maart, oktober en december. In februari 2021 gaat de volgende groep van start. Mega trots ben ik daarop.

Opleiding nemen

Om verbreding van mijn vak te krijgen ben ik in oktober van start gegaan bij Gaandeweg Uitvaarteducatie. Ik volg daar de opleiding tot uitvaartbegeleider. Misschien dat ik er iets mee ga doen maar misschien dient het alleen als heel veel achtergrondinformatie. En echt… ik zuig alles op en vind het mega interessant. En met mijn veertig en een beetje (meer) ben je nooit te oud om te leren.

Vanuit mijn ‘zijn’

Natuurlijk hoop ik in 2021 weer mooie reportages te mogen maken. Ik fotografeer als uitvaartfotograaf nog meer vanuit mijn ‘zijn’ dan ik ooit heb gedaan. Nog steeds blijf ik kritisch op mijn beelden en leer ik ook nog iedere dag. Maar altijd druk ik met liefde het knopje in. Zo ontstaat er een beeld dat je voelt en niet alleen maar iets waar je naar kijkt.

Er is nergens zoveel liefde als op een afscheid en dat is wat ik zie en vastleg.

Veel liefs,

Yvette

Fotocredits: Gerda Venema

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter