Afscheidsreportage | Yvonne | Wognum

afscheidsfotograaf

Lieve Yvonne,

Je had al een aardige weg achter je kiezen. Dat was dan 37 jaar strijden maar daar gaan we het niet meer over hebben.

Uitvaartfotografie

Jouw dochter is ook fotograaf en weet hoe belangrijk beeld kan zijn. Voor haar, haar zus maar ook zeker de kleinkinderen. Herinneringen vervagen en we weten gewoon niet meer alles. Dan is het belangrijk dat iedereen er op staat. Als fotograaf hebben we er nog al eens last van dat we altijd achter de camera staan en bijna nooit ervoor.

Tijdens de afscheidsweek gaf ze ook aan dat er best veel geregeld moet worden en dat er vaak nog geen ruimte is voor rust en rouw.

Nu moeten de meiden zich bezig houden met het huis, opruimen, alles door hun handen laten gaan en keuzes maken. Dat stukje rouw komt misschien pas veel later en dan kunnen deze beelden ze daarbij helpen.

Condoleance

Ondanks alle maatregelen was er toch een condoleance aan huis. Met doekjes en veel pennen en stiften. Iedereen kreeg de mogelijkheid om op papier de laatste woorden te schrijven maar ook om de kist mooi te versieren. Zo kreeg jouw laatste huisje steeds meer kleur.

Jouw dochters, schoonzoons en kleinkinderen hadden de eerste kleurtjes al aangebracht. En de kleinste dame maakte daar een prachtig kleurenspektakel van. Ook nog een paar woorden van het kleine wondertje dat eraan zit te komen, kregen een mooi plekje.

Knuffel bij het afscheid

Uiteraard worden alle regels in acht genomen maar soms is daar die echte “huidhonger”. Je moet iemand troosten door vast te houden, een hand op de schouder te leggen of toch die knuffel te geven. En weet je ….. dat is goed.

Afscheid

Op de dag van het afscheid was iedereen op tijd aanwezig. De lieve kleine dame deed nog even jouw haren met de kam en de haarlak in de aanslag. Met liefde werd je gedragen in jouw laatste huisje.

Ook bij jouw thuis stond een erehaag te wachten. Mensen die niet direct bij het afscheid aanwezig konden zijn, gaven hier hun laatste groet.

Het blijft toch raar om zo’n grote ruimte voor relatief weinig mensen te hebben. Maar ondanks de bijna lege zaal voelde dit afscheid verre van leeg. Mooie woorden werden gesproken en fijne songs gedraaid. Er was verbondenheid, warmte en liefde.

Proost op het leven

Na afloop hebben ze thuis nog een kop koffie gedaan maar het werd snel tijd voor een borrel en wat extra versnaperingen. Een proost op jouw leven Yvonne.

“Dit heb je wel verdiend” – Herman

Goodbye Moments | Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
Nergens vind je zoveel liefde als op een afscheid…

De foto’s en de tekst zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.

afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-001 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-002 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-003 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-004 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-005 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-006 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-007 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-008afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-009 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-009 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-011 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-011 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-013 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-014 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-015 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-01 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-017 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-018 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-019 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-020 afscheid-uitvaart-fotograaf-waerdse-landen-dela-021

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter