NCVA | Natuurbegraafplaats Maashorst | Schaijk

Op 4 juni waren we met een aantal leden van het NCVA (Nederlands Collectief van Afscheidsfotografen) op bezoek bij de Natuurbegraafplaats in Schaijk. Wat een heerlijke rust en wat was het fijn daar.

Er komt nog heel wat kijken bij een natuurbegraafplaats. Uiteraard zit je met de natuurlijke flora en fauna maar ook het grondwater of het ophogen horen bij de vele dagelijkse bezigheden die de groenvoorziening uitvoeren. Heel veel onderhoud om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk in stand te houden. Nadat alle graven zijn uitgegeven dragen ze het gebied over aan Natuurmonumenten die voor altijd zorg draagt voor het onderhoud. Hierdoor kunnen mensen nog generaties lang genieten van het natuur gebied.

Op de begraafplaats kun je een plekje uitzoeken midden in het veld. De natuur bepaalt waar begraven kan worden bijvoorbeeld op ruime afstand van boomwortels, broedplaatsen of dassenburcht. Het graf wordt gemarkeerd met een mooie houten boomschijf die na verloop van tijd opgaat in de natuur. Ook kunt je op sommige graven een gedenkboom plaatsen die past bij de boomsoorten die daar voorkomen. Een natuurgraf mag natuurlijk geen schadelijke stoffen afgeven. Dat betekent dat de kist of urn is gemaakt van natuurlijke afbreekbare materialen zoals onbehandeld hout. Na de begrafenis neemt de natuur haar plek weer in.

“Eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur”

Ook was er een prachtig binnen centrum met een mooie afscheidsruimte en diverse ruimtes om je even af te zonderen of een informatie gesprek te voeren. Verse bloemen en natuurlijke materialen staan ook hier centraal. Buiten was er nog een mooie overkapping waar wij heerlijk hebben gezeten en geluisterd naar de vogeltjes.

Er zijn vele manieren om je laatste plekje te kiezen en dit is er eentje van. Nog tamelijk onbekend maar zeker de moeite waard om eens te gaan kijken en te informeren naar de mogelijkheden.

Goodbye Moments | Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
Nergens vind je zoveel liefde als op een afscheid…

Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 002  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 003  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 006  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 008  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 010  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 012  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 014  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 016  Yvette Vlaar natuurbegraafplaats Maashorst Alkmaar 018

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter