Uitvaartreportage

Uitvaartreportage om afscheid vast te leggen

Een uitvaartreportage kan een bijzondere manier zijn om een afscheid op een respectvolle en persoonlijke manier vast te leggen. Bij een uitvaartreportage wordt een professionele fotograaf ingehuurd om de gebeurtenis vast te leggen en zo een blijvende herinnering te creëren. Het kan een waardevolle manier zijn om een emotioneel beladen gebeurtenis vast te leggen en te delen met familie en vrienden.

 

Lieve Yvette,

Ik kan niet zo goed in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor je prachtige liefdevol gemaakte/verpakte & verstuurde foto’s tijdens het afscheid van mijn man vorige week. Wat heb je een ongelooflijk moeilijk moment voor ons ongelooflijk waardevol vastgelegd. Voor mezelf, maar ook voor mijn knappe sterke kind, is dit voor nu maar ook voor later van onschatbare waarde. We zullen niet alleen de herinnering van het verdriet hebben en voelen, maar ook telkens met heel veel liefde en zelfs een glimlach terugkijken op deze dag. Dit moment. Dankjewel dat je daar bij was.

– Mirjam –

 

Lees wat andere hebben ervaren bij een rouwfotograaf.


 

Uitvaartfoto's en liefdevolle film

Een uitvaartreportage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de voorkeur van de familie en de mogelijkheden die er zijn. Soms wordt de reportage beperkt tot de ceremonie en de plechtigheid, terwijl in andere gevallen ook de begrafenis of crematie wordt vastgelegd. De uiteindelijke reportage is een mix van zwart-wit en kleurenfoto’s door elkaar heen. Deze wordt opgeleverd in een prachtige online gallery en daarbij een mooie liefdevolle slideshow met een muziekstuk wat tijdens de ceremonie is gebruikt.

 

Uitvaartfotograaf is zichtbaar onzichtbaar

Het belangrijkste aspect van een uitvaartreportage is dat het respectvol gebeurt. Uiteraard ben ik me zeer bewust van de gevoeligheden van de situatie en zal ik altijd discreet te werk gaan. Het is belangrijk dat ik, als een professioneel uitvaartfotograaf, niet opval en mezelf op de achtergrond hou. Zo kan de familie in alle rust afscheid nemen van hun geliefde, zonder gestoord te worden. Maar niet altijd zal ik verscholen blijven achter een pilaar omdat de mooiste beelden ook zichtbaar mogen zijn.

Afscheidsreportage voor volgende generatie

Een uitvaartreportage kan ook een manier zijn om de wensen van de overledene te vervullen. Misschien heeft de overledene zelf aangegeven dat hij of zij graag wilde dat er foto's werden gemaakt tijdens de uitvaart. Door deze wens te vervullen kan er op een mooie manier afscheid worden genomen en kan er een blijvende herinnering worden gecreëerd. Zeker voor een volgende generatie kan het van groot belang zijn.

 

yvette vlaar

Uitvaartreportage voor verwerking

Een uitvaartreportage kan ook helpen bij de verwerking van het verlies. Door de uitvaart foto's te bekijken kan de familie de gebeurtenis opnieuw beleven en herinneringen ophalen. Het kan helpen bij het rouwproces en de acceptatie van het verlies. Er is nergens zoveel liefde als op een afscheid en dat is wat ik zie en vastleg.

Professionele uitvaartfotograaf

Een uitvaartreportage kan dus een waardevolle toevoeging zijn bij het afscheid nemen van een dierbare. Het is belangrijk dat het respectvol en discreet gebeurt, zodat de familie in alle rust afscheid kan nemen. Door het vastleggen van de gebeurtenis kan er een blijvende herinnering worden gecreëerd die kan helpen bij het verwerken van het verlies. Als u overweegt om een uitvaartreportage te laten maken, dan is het verstandig om goed na te denken over uw wensen en de mogelijkheden te bespreken met een professionele uitvaartfotograaf

Wil je meer informatie over een foto's bij een begrafenis? Neem gerust contact met mij op en ik beantwoord met liefde jullie vragen.

Afscheid is maatwerk en alles is mogelijk.

yvette vlaar

Prijzen uitvaartreportage

Meer prijzen kun je vinden bij de "Tarieven" waar ook de diverse pakketten beschreven staan. Of vraag het uitgebreide informatiemagazine aan via de contactpagina.

Alle foto’s op deze site zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.