Afscheid in coronatijd | Purmerend | Goodbye Moments

Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-010

Afscheid met Corona

Afscheid nemen in coronatijd. Het blijft wel raar dat je mensen niet meer een hand kan geven of een hand op de schouder kunt leggen voor troost. Ik kom nu binnen en leg mijn hand op mijn hart en daarbij condoleer ik de familie.

Creatief

Maar wat worden we met zijn allen creatief om toch het afscheid bijzonder te maken. Misschien niet op de manier waarop je gehoopt had of is het misschien de manier waarop het altijd ging dat we missen. We zitten soms best vast in patronen en door de Corona worden we gedwongen om deze los te laten en op een andere manier te gaan kijken.

Route uitvaart

Op een mooie open Cadillac stond de kist eigenlijk te stralen in het zonnetje. En omdat het dus niet mogelijk was om de familie naar de overledene te laten komen, deden we het nu andersom. We hadden een hele mooie route voorbereid in en rondom Purmerend. Zo konden al haar broers/zussen en goede vrienden/kennissen afscheid nemen. We reden langs haar geboortehuis en de woning waar ze 35 jaar heeft gewoond. Langs de route stonden bekenden met bloemen en telkens stopte we weer even om al deze mensen de gelegenheid te geven afscheid te nemen.

Ook was er nog een vliegtuigje. Het cirkelde rond boven Purmerend net op het moment dat we bij de plek kwamen waar zij als laatste had gewoond. Het vliegtuigje was van een oom die zelf piloot is en de rondjes vloog. Het was zijn eerbetoon aan haar.

Volgauto’s afscheid

Haar eigen kinderen volgde de stoet de hele route. Ieder gezin in een eigen auto. Af en toe werd er met zijn allen uitgestapt om bemoedigende woorden in ontvangst te nemen. Uiteraard ging dit met de ruime afstand van 1,5 meter.

Loslaten bij uitvaart

Aangekomen bij het crematorium liep haar gezin nog het laatste stukje met haar mee en toen moesten ze haar voor altijd loslaten.

Bijzondere uitvaart

Fijn dat ik voor jullie deze laatste beelden kon maken. Hoe bijzonder was dit eigenlijk? Ik krijg nog steeds kippenvel als ik de hele reportage terugkijk. Ook in tijden van Corona is er dus nog veel mogelijk. De gehele uitvaartbegeleiding was in handen van Mara Punt-de Vries van Uitvaartbegeleiding Mara.

Liefde tijdens afscheid

Vergeet niet om juist deze momenten vast te leggen want zoveel bijzondere liefde zie je maar zelden. Ik leg als afscheidsfotograaf ook de liefde vast boven het verdriet en dat was ook bij dit afscheid duidelijk aanwezig. Kijk voor informatie op de pagina over uitvaartfotografie.

De foto’s en de tekst zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.

Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-001 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-002 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-003 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-004 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-005 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-005Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-007 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-007 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-009 Vlaar-afscheidsfotografie-Purmerend-rouwauto-010

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter