Samen staan we sterk | Uitvaartbranche | Goodbye Moments

samenwerking uitvaart

Ondernemers in de uitvaartbranche slaan handen ineen

Samen staan we sterk

Op een zonnige dag schrijven wij dit artikel. De wereld oogt vriendelijk, de temperatuur is aangenaam en we koesteren ons in het zonlicht. Niets aan de hand, zo lijkt het.
Maar de schijn bedriegt ons, er is van alles aan de hand en dit strekt zich wereldwijd uit.
Het Coronavirus houdt ons in haar greep en haalt verwoestend uit.
Dit raakt de nabestaanden die afscheid moeten nemen van hun dierbare en ook ons die werken in de uitvaart.

Door de strenge maatregelen die noodzakelijkerwijs worden getroffen door het RIVM en de overheid, organiseren we op andere manieren afscheidsbijeenkomsten voor en met nabestaanden die hun dierbaren hebben verloren, ongeacht of het Coronavirus de oorzaak van het overlijden is.

Zolang het ons lukt, blijven wij persoonlijk in contact met de nabestaanden. Dit is juist nu belangrijk, omdat voldoende afstand houden de wet is. Ook nu is er behoefte aan een knuffel, een arm om je schouder, iemand die je tranen droogt. Wij kunnen dit momenteel ook niet geven, maar persoonlijk in gesprek gaan, natuurlijk met inachtneming van de gepaste afstand, het mooi (laten) verzorgen van de overledene, elkaar in de ogen kijken, dat is wat wél kan. Thuis opbaren is nog steeds mogelijk, zodat in huiselijke kring de laatste dagen met elkaar kunnen worden doorgebracht.

Goed afscheid kunnen nemen van je dierbare is zó belangrijk, voor nu en voor later.
Wij kijken vooral naar wat wél kan. Hoe kunnen we samen met de families en andere nabestaanden een – weliswaar klein – waardevol en persoonlijk afscheid organiseren?
Dat doen we niet alleen, we werken samen met andere partijen. Een mooie locatie die past bij de overledene, waar voldoende rekening kan worden gehouden met het maximale aantal aanwezigen van 30, zodat afstand houden gewaarborgd is. Een goede afscheidsfotograaf, die het afscheid vastlegt als dierbare herinnering. Een livestream, zodat betrokkenen die het afscheid niet kunnen bijwonen, toch de afscheidsdienst online kunnen volgen. We merken dat het besef dat anderen – weliswaar op afstand – tegelijkertijd toch als het ware aanwezig zijn, heel veel voor de naasten betekent.

We zoeken het in mooie afscheidsrituelen zodat, ondanks afstand houden, er toch sprake kan zijn van afscheid nemen in verbondenheid.
Als voorbeelden noemen we:

  • De wandeling met de loopkoets of achter de rouwauto door het dorp, waar gelegenheid is voor de dorpsbewoners om een erehaag langs de dorpsstraat te vormen, in stilte of juist met een luid applaus afscheid te nemen van en de laatste groet te brengen aan hun geliefde dorpsgenoot;
  • In de rouwkaart vragen om de mooiste herinnering aan de overledene op te sturen aan de familie;
  • Een digitale condoleancepagina via onze websites, met de mogelijkheid om van alle reacties en geplaatste foto’s een herinneringsboek te laten maken voor de nabestaanden;
  • Mooie (live) muziek, speeches en fotopresentaties als eerbetoon aan de overledene en zijn of haar leven;

Weet dat wij er voor u zijn. Als kleine uitvaartbedrijven de handen ineenslaan, staan we samen sterk!

Symfonie uitvaarten, Carla Bleesing en Fleur van Duin
Uitvaartbegeleiding Mara, Mara Punt en Caroline Ooteman
Gaia Uitvaartbegeleiding, Katia Mulder, Monique Doets en Petra van der Meer
Yvette Vlaar Afscheidsfotografie

Publicatie donderdag 9 april 2020, De Kogge

 

samenwerking uitvaart

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter