Goodbye Moments

Waar afscheid genomen wordt is liefde

Tijdens een uitvaart gaat het niet om de auto, de kist of de bloemen. Het gaat om de overledene, de liefde en het afscheid.

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

Soms is het moeilijk om jouw herinneringen aan het afscheid te kunnen delen met anderen, onze gevoelens zijn niet altijd in woorden uit te drukken. Het afscheid visueel maken is een bijzondere manier om juist deze momenten te koesteren en te kunnen delen. Niet alleen direct na het overlijden maar ook nog eens met een volgende generatie. Ze zeggen niet voor niets ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden.’

Fotoreportage van een uitvaart

Als ik een begrafenis, crematie of ander afscheid mag vastleggen zorg ik voor een prachtige reportage waar niet het verdriet centraal staat, maar juist de liefde voor de overledene. Daarnaast ben ik ook jouw ogen voor alle dingen die je op dat moment niet waarneemt. Een hele rij belangstellende die buiten staat te wachten voor de condoleance, een kind dat juist speelt tussen al het verdriet door en precies die ene glimlach als we het leven delen.

Slideshow van het afscheid

Een slideshow van de mooiste foto’s die ik tijdens het afscheid heb gemaakt in combinatie met een muziekstuk dat jullie hebben uitgekozen. Natuurlijk zullen er dan tranen vloeien, maar dat mag. Het geeft je de mogelijkheid om even te mogen “zijn”. In vijf tot tien minuten beleef je opnieuw wat er op de dag van het afscheid of de dagen eromheen, allemaal is gebeurd.

Album met afscheidsfoto’s

Naast de digitale fotoreportage of slideshow van het afscheid is het goed om iets tastbaars te hebben. Iets wat je kunt vasthouden en waarbij je je eigen herinneringen kunt ophalen en weer wegleggen.

Je kunt kiezen uit een fijne collectie van zachte, aaibare stoffen in mooie kleuren om jouw foto’s mee te bundelen. De omslag heeft hetzelfde warme gevoel als het gevoel wat er was tijdens het afscheid. De liefde en warmte maken een afscheid tot een mooi, gedenkwaardig moment.

Als professional weet ik zeer discreet en met veel respect aanwezig te zijn bij alle intieme momenten die bij een afscheid horen. Maar om emoties te kunnen vastleggen, moet je ze ook voelen. Ik kom daarom dan ook dichtbij en sta niet verscholen achter een plant of paal. Ik ga op in de mensen dicht om jullie heen zonder aandacht te trekken. Hierdoor kan ik alle emoties vastleggen, maar vooral de liefde tijdens het verdriet. Mijn foto’s laten je voelen dat je er bent geweest.

yvettevlaar-watermark
yvettevlaar-watermark

Angel Moments – Afscheid nemen van je kind

Dag lieve… 

Als jullie afscheid moet nemen van je kindje komen er vaak vele emoties boven. Intens verdriet, woede en machteloosheid. Deze emoties kunnen jullie het gevoel geven de controle te verliezen. Jullie verliezen niet alleen jullie kindje, maar ook een deel van de toekomst. Naast verdriet en boosheid zal er ook trots zijn, dit is tenslotte jullie kindje. En dan de onvoorwaardelijke liefde die jullie voelen voor dit kleine mensje, dat leg ik graag vast. Er is verdriet, en dat mag, maar de liefde die er is ga ik vastleggen. Foto’s zorgen ervoor dat je in korte tijd mooie, dierbare herinneringen kan maken. Herinneringen die belangrijk zijn bij het dragen van dit grote verlies. Voor jullie is er veel te kort tijd waarin herinneringen gemaakt moeten worden, en daarom is het zo belangrijk dat er geen tijd verloren gaat en dat er mooie foto’s gemaakt worden. Ik leg jullie kindje en jullie gezin puur en liefdevol vast.

Wateropbaring 

Wanneer jullie kindje veel te vroeg geboren wordt zal het huidje vaak snel verkleuren.

Een wateropbaring biedt hier een oplossing voor, door jullie kindje na de geboorte in het water te leggen wordt het huidje vaak zo veel lichter van kleur en neemt het kindje de foetus houding aan. Jullie kunnen je kindje aanraken in het  water of uit het water halen om vast te houden. Voel wat jij wilt doen, als je jezelf kunt zijn op dit kwetsbare moment heb je hier het meest aan tijdens de verwerking. Ik zorg ervoor dat deze mooie, intieme momenten vastgelegd worden voor altijd.

Vaak ben ik al aanwezig bij de bevalling of vlak daarna, dat is waar de herinneringen starten.

Met respect en rust in deze overweldigende situatie, wordt een mooie afscheidsreportage gemaakt die de liefde voor jullie kindje een gezicht geeft.

Met mijn uitgebreide ervaring en kennis heb ik veel respect voor de verloskundige en ander verplegend personeel die aanwezig zijn bij de geboorte van een overleden kindje. Ik voel precies aan wat ik in deze moeilijke situatie voor jullie kan en mag doen. Jullie moment, gezondheid en liefde staan altijd centraal.

Een tastbare herinnering van jullie liefde voor jullie kindje.

yvettevlaar-watermark

Waarom een afscheidsfotograaf?

In de momenten rondom het afscheid worden er vaak waardevolle herinneringen opgehaald, delen nabestaanden vreugde en verdriet en worden alle belangrijke dingen nog een keer gezegd. Je bent als mens zo dicht bij de ander, je voelt zo’n verbondenheid met elkaar, dat maak je niet vaak mee. Door het grote verdriet wat je dan overspoelt, vervagen de herinneringen aan dit moment vaak snel. En daarom is het vastleggen van deze herinneringen zo belangrijk.

Door afscheidsfotografie heb je een tastbare herinnering aan een verdrietig, maar bijzonder moment. Zo kun je later fijn terugkijken op het afscheid, zodat dat de waardevolle herinneringen niet vervagen. Prachtige foto’s van de uitvaart of een afscheidsmoment geven troost en houvast. Je voelt de liefde opnieuw en dat houdt je op de been.

Waarom kiezen voor een afscheidsfotograaf bij een begrafenis, crematie of ander afscheid?

 • Het afscheid beleef je soms in een roes en de foto’s geven een tastbare herinnering.
 • Het geeft kinderen een mogelijkheid om de herinnering levend te houden.
 • Het helpt bij het rouwproces.
 • De sfeer van de dag wordt vertaald naar sprekende beelden. Foto’s van momenten die je zelf misschien niet hebt kunnen beleven.
 • Een fotoalbum geeft een mogelijkheid om over het afscheid te praten.
 • Een blijvende herinnering aan een laatste afscheid delen met mensen die niet aanwezig konden zijn. (Bijv. nabestaanden uit het buitenland, zieken, e.d.)
 • Een album is een verhaal dat je kunt doorgeven, het zijn herinneringen voor de volgende generatie.
yvettevlaar-watermark

Afscheidsfotografie

 • Basis pakket              € 555,-
 • 3 uur fotografie
 • minimaal 100 digitale foto’s
 • Online gallery
 • Slideshow binnen een week

Alle prijzen zijn incl. BTW, verzendkosten en reiskosten

Verzorgingsritueel

 • Fotografie                  € 225,-
 • 1-2 uur fotografie
 • minimaal 40 digitale foto’s
 • Online gallery
 • Mini album 15×15 cm, 12 pagina’s

Liefdevol wassen en aankleden. De allerlaatste verzorging en opbaring.

Afscheid is maatwerk en alles is mogelijk.

Alle foto’s op deze site zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.