Module 1 Opleiding Documentair Afscheidsfotograaf

⭐️💖Module 1 – Opleiding Documentair Afscheidsfotograaf ⭐️💖 Documentaire Fotografie

We starten de opleiding met een weekend documentaire fotografie. Omdat je daar de meeste kilometers mee moet maken en zo de gehele opleiding afscheidsfotograaf de kans krijgt deze skills te oefenen en te laten beoordelen. Na alle theorie ga je dit weekend ook een aantal uur fotograferen bij een gezin/bedrijf om alles direct in de praktijk te brengen (een live uitvaart fotograferen gaat helaas niet lukken). Daarnaast behandelen we alles over workflow, beeldbewerking, albums en alle technische dingen die met een camera te maken hebben.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Op vrijdag druppelt iedereen binnen en zoekt zijn plekje in de warme groepsaccommodatie die we hebben afgehuurd. De deuren zijn te herkennen aan je eigen foto, zo voel je je meteen een beetje thuis.
Na een kop koffie of thee en wat lekkers erbij 🍪☕️doen we een uitgebreide kennismakingsronde. Ondanks dat we met een kleine groep zijn, is het belangrijk om je veilig te voele . Een goede voorstelronde die ietsje verder gaat dan hoe je heet en wat je doet geeft meteen een vertrouwde band.

Natuurlijk moet er ook voor de inwendige mens gezorgd worden. Je lichaam moet hard aan het werk dus ook ritme, regelmaat en voldoende ME-time wordt ingebouwd.
Tijdens de lunch zijn er allemaal lekkere broodjes want je mag je ook wel een beetje laten verwennen zo’n weekend. 🥐🥖🥚

Een belangrijk deel is ook kijken. We gaan dus op zoek naar foto’s die een verhaal vertellen. Wij kijken naar grote documentaire fotografen en zien waarom een foto zijn kracht krijgt. Natuurlijk zijn er bepaalde technieken om een foto sterker te maken. Het belangrijkste blijft licht-compositie-moment, daar kan een documentair fotograaf niet zonder. 📷📷

⭐️⭐️⭐️⭐️

Na een goede nachtrust neem ik jullie mee en ga je mij aan het werk zien. Ondertussen leg ik je uit waarom ik bepaalde foto’s neem en hoe je het beste een situatie kunt benaderen. Hahahaha… en dan pas zie je in wat voor rare hoeken ik me allemaal moet wringen om juist dat moment vast te leggen. 😂🐍🙉Het is niet zomaar op het knopje drukken en dan komt er een goede foto uit.

Nu we de foto’s hebben, komen we bij de workflow. Ik neem je mee in het proces van uitzoeken en dan ook KILL YOUR DARLINGS.😛🤔🥳🤬 Alleen de sterkste blijven over. In Lightroom is heel veel mogelijk. Eigenlijk komt een foto bijna nooit goed uit je camera rollen. En beeldbewerking geeft ook je eigen handtekening aan je foto. Je hoeft echt geen Photoshop wonder te zijn om de bewerking van je foto’s goed te krijgen. Ik kan in ieder geval helemaal niks met Photoshop.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Dan is alweer de laatste dag. Je mag het nu zelf proberen. 📷Omdat “live” oefenen bij een afscheid een beetje lastig is, gaan we oefenen in een gezin. Ik heb wel gezinnen gezocht met een beetje uitdaging, dus in ieder geval twee of meer kinderen. Natuurlijk laat ik je niet helemaal los en kom ik bij je kijken om je aanwijzingen te geven en je te helpen. Ik gooi je dus in het diepe maar haal je er daarna ook weer uit. 🏊‍♀️ En geloof me… het zweet staat op je rug als je klaar bent. 😅

Hoe lever je daarna de foto’s af en welke mogelijkheden heb je daar allemaal voor. Digitaal of in een album, alles komt zo’n beetje aan bod.

En dan… is je hoofd VOL. 😣

Moe maar zeer voldaan keer je huiswaarts met heel veel nieuwe ideetjes. Je krijgt een eigen opdracht mee dus HUP HUP aan de slag. 📷

De vragen komen….We hebben een besloten Facebook groep waar je al je vragen in kunt stellen. Ook je foto’s van je eigen opdracht lever je daarin af en ontvang je van mij de feedback. Zo kun je leren van je eigen foto’s maar ook van de foto’s van je medecursisten.

In Module 2 gaan we alles leren over het afscheid.🥀 Ik ben in ieder geval nog lang niet uitverteld en wil graag mijn kennis overdragen. Tot de volgende keer.

Nog even een leuke review van een van mijn cursisten die het weekend heeft overleefd:🤪
⭐️⭐️Ik ging naar deze opleiding met een idee en de hoop dat deze fotografie bij mij zou kunnen passen. Yvette heeft mij veel meer gegeven, bijvoorbeeld dat aandacht en warmte het belangrijkste zijn. Dat eerste weekend documentaire fotografie heb ik dat ervaren en ik hoop dat ik de energie van Yvette weer kan doorgeven. Dank…⭐️⭐️
– Jolanda –
⭐️💖⭐️

Wil je meer weten kijk dan op de website bij opleiding afscheidsfotograaf

📷Cynthia de Jong

Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-001 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-002 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-003 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-004 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-005 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-006 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-007Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-008 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-009 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-009 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-011 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-012 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-013 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-014Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-015 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-015 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-017 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-018 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-018 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-020 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-021 Yvette-Vlaar-opleiding-afscheidsfotograaf-022

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter