Module 2 Opleiding Documentair Afscheidsfotograaf

⭐️💖Module 2 – Opleiding Documentair Afscheidsfotograaf⭐️💖 Het afscheid

Hier krijg je alle ins en outs betreffende het afscheid. Wat moet je wel doen en wat moet je niet doen. Wat kun je verwachten en waar moet je op letten. Geen enkel afscheid is hetzelfde maar een aantal richtlijnen kun je zeker meenemen en kunnen je steun bieden bij de planning en voorbereiding van een afscheidsreportage.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Natuurlijk heb ik nu ook weer een mooie trainingsgids gemaakt waar we stap voor stap doorheen lopen.

We starten nog even met een terugblik naar de vorige module. Inmiddels heeft iedere cursist ook een aantal foto’s ingeleverd en daar heb ik de nodige reviews onder gezet. In een besloten FB groep kan iedereen zijn vragen stellen en zo kun je ook van elkaar leren. 📷

⭐️⭐️⭐️⭐️

Welke dingen moet je nu allemaal doen als je afscheidsfotograaf bent. De voorbereiding vooraf maar ook als je op de locatie aanwezig bent. Wat is nu belangrijk en moet je extra op letten. Ook wordt nog heel erg gekeken naar je eigen “ikke”. Tenslotte ben JIJ degene die de foto’s maakt en niets is zo belangrijk dat je weet dat fotograferen van binnen komt. We blijven ademhalen.

Vanaf welke standpunten kun je fotograferen maar ook de gehele workflow en zelfs de contracten worden besproken. Wat is het verschil om te werken voor een kleine of grote ondernemer? Het is wel even een heel pakket wat op je af komt maar we doen alles in kleine stapjes.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Belangrijk is het om mijn kennis te delen maar ook om de kennis van anderen te delen. Daarom nodig ik bij deze module een gastspreker uit. Niels Schermel en Maike Bakker zijn van Afuitex en zijn gespecialiseerd in thanatopraxie. We leren alles over de verschillende opbaarmogelijkheden, echt super interessant om te weten. Zo kun je als fotograaf ook dingen herkennen. Het geeft je kennis en daardoor ben je beter voorbereid op de dingen die je kunt verwachten.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Als afsluiting van de dag gaan we richting het Uitvaarthuis in Purmerend. Om toch even een indruk te krijgen van waar je kunt gaan staan, welke looppaden aanwezig zijn en welke standpunten je kunt innemen met je camera. Het is inmiddels donker en ook dat vergt het nodige van je camera.

Ook deze module is wederom super interessant geweest. De volgende module gaat over PR en marketing. Het hebben van een camera is een ding maar het uitvoeren van een bedrijf is de volgende stap.

Nog even een leuke review van een van mijn cursisten:
⭐️⭐️Yvette is een lieve oprechte vrouw, die haar kennis graag wil overdragen. Heel rustig heeft ze mij geleerd om anders te gaan kijken tijden het fotograferen waardoor ik nu verder kan. Ik ben enthousiast geworden om er verder mee door te gaan.⭐️⭐️
– Marjan –

Wil je meer weten kijk dan bij opleiding afscheidsfotograaf.

Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-001 Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-002 Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-003 Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-004 Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-005Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-006 Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-007 Afscheidsfotografie-workshop-opleiding-008

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter