Module 4 Opleiding Documentair Afscheidsfotograaf

Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-007

⭐️💖Module 4 – Opleiding Documentair Afscheidsfotograaf⭐️💖 Mindset en Moment Design

⭐️⭐️⭐️⭐️
Sommige processen hebben een lange adem nodig en hoe zorg je ervoor dat je positief blijft. Kleine stapjes tegelijk doet en niet meteen de oceaan wilt overzwemmen. En uiteindelijk kom je dan weer op het punt “Waarom doe je wat je doet”?? Met innovatief denken blijft je werken aan groei en kom je niet vast te zitten in bepaalde processen. Zo kan je altijd weer verder op je pad.

Moment Design is de mooiste portrettechniek die ik ken. Sinds 2014 ben ik Moment Design Teacher en heb al vele fotografen de techniek bij mogen brengen. Bij een “laatste” fotoreportage willen we niet de nadruk leggen op een ziekte maar juist herinneringen maken.

We zijn in de ochtend dus gestart met de Moment Design Techniek. Het is niet even een paar vragen stellen en dan heb je je koppel los, het is echt veel meer dan dat. Maar eigenlijk geldt dat voor alles in de fotografie. Ik probeer mijn cursisten ook het duidelijke verschil te laten voelen. Hoe voelt een foto waarbij je alleen maar op het knopje hebt gedrukt en hoe voelt een foto waarvoor je hebt gewerkt, die je hebt gevoeld.

⭐️⭐️⭐️⭐️
In de middag hadden we dus een koppel en konden we direct alles oefenen en dat blijkt dan toch nog lastiger dan dat het er op het eerste oog uitziet. Van alles tegelijk doen… vragen stellen, koppel positioneren en dan ook nog goede foto’s maken. Maar het is altijd heerlijk om te zien hoe iedereen geniet zowel voor als achter de camera.

Na terugkomst eerst even lekker door gewarmd met een lekkere bak koffie of thee en toen verder met het stukje mindset. Na een lange periode van niet goed in mijn velletje zitten weet ik hoe belangrijk mindset is geworden. Je kunt namelijk alles worden wat je maar wilt zolang het boven in je hoofdje maar goed zit. Goed voor jezelf zorgen, doelen stellen en vooral; Waarom doe je wat je doet?

Maar dat einddoel kunnen we natuurlijk niet in een keer halen. Een topsporter kan ook niet meteen naar de Olympische Spelen. Daar gaat een lange weg aan vooraf. Als we doelen stellen met 1% tegelijk blijft het voor je gevoel ook haalbaar en daarbij moet je elk doel dat je hebt gehaald vieren. Juist die 1% is heel belangrijk. Welke 1% kun jij vandaag al invoeren?

We ronden de opleiding vaak af met reviews op de reportages die zijn ingeleverd. Je kunt namelijk heel veel leren van het kijken naar je eigen foto’s en naar andere foto’s. De foto kan niet meer worden overgemaakt maar voor een volgende keer kun je er wel beter over nadenken. Het analyseren van foto’s is een heel mooi proces. Soms pak ik ook nog even een reportage terug en loop er om mijn gemak doorheen. Dan zie ik ook dingen en denk; volgende keer toch een andere hoek pakken.

Ook na vandaag ging iedereen weer met een vol hoofd naar huis.

⭐️⭐️⭐️⭐️
Wil je meer weten kijk dan verder:

Uitvaartfotografie

Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-001 Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-002 Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-003 Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-004 Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-005 Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-006 Workshop-uitvaartfotografie-opleiding-007

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter