Het Urnbootje: Een Unieke Herdenkingsmogelijkheid

In de moderne samenleving hebben we verschillende manieren gevonden om onze dierbaren te herdenken na hun overlijden. Een van de meest opvallende en betekenisvolle herdenkingsmogelijkheden is het urnbootje van Studio De Campagne. Dit unieke concept combineert kunst en de nagedachtenis van een geliefde op een prachtige manier.

Urnbootje-002

Urnbootje

Het urnbootje van Studio De Campagne is ontworpen om een symbolische en serene manier te bieden om de as van een overledene te bewaren en te herdenken. Het is gemaakt een soort klei en gaat dus ook volledig op in het water. Super natuurvriendelijk. Het heeft een eigentijds design dat zowel esthetisch als functioneel is. Het bootje is verkrijgbaar in verschillende maten.

In de sloot

Wat dit urnbootje echt bijzonder maakt, is dat het is ontworpen om te worden gebruikt op water. Het kan worden geplaatst in een rivier, meer, of zelfs op zee. Maar de sloot (wel wat diepte) achter je huis is ook een optie.  Dit geeft de nabestaanden de mogelijkheid om een speciale plek te kiezen waar ze de as van hun dierbare kunnen laten rusten. Het idee achter deze waterbestemming is dat het symbool staat voor de reis van de ziel naar het hiernamaals, en het biedt troost en gemoedsrust aan degenen die achterblijven. Uiteraard kan een afscheidsfotograaf dit mooie ritueel ook voor je vastleggen. Kijk voor een mooie asbestemming op een andere manier naar de blog van Trudie.

Verwerkingsproces

Het gebruik van het urnbootje van Studio De Campagne kan helpen bij het verwerkingsproces van rouw. Het biedt nabestaanden een actieve rol in het afscheidsproces, omdat ze de mogelijkheid hebben om het bootje te vullen met de as en het zelf te plaatsen op de gekozen waterbestemming. Dit proces kan als helend worden ervaren en kan helpen bij het accepteren van het verlies en het vinden van troost.

Kleine gaatjes

Door de kleine gaatjes in het bootje loopt het bootje vol. Uiteindelijk zal het zinken en dan krijg je een fantastisch schouwspel door de kleine luchtbelletjes die in het materiaal en de as zitten. Als het bootje is gevuld met bloemen dan blijven de bloemen prachtig drijven terwijl je kijkt naar de mooie belletjes.

Urnbootje-004

Ecologisch

Bovendien heeft het urnbootje ook een ecologisch aspect. Het is gemaakt van duurzame materialen die het milieu niet schaden. Daarnaast is het ontworpen om op natuurlijke wijze af te breken, zodat het de natuur niet belast. Dit maakt het urnbootje een milieuvriendelijke keuze voor degenen die zich bewust zijn van het belang van duurzaamheid.

Dit is zo’n fijne manier van asverstrooiing en daarbij een heel fijn ritueel wat je samen met alle nabestaande kunt bijwonen.

Urnbootje-001
Urnbootje-003
Urnbootje-005
Urnbootje-006

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter