Opleiding Afscheidsfotografie

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten kunnen fotografen bij mij de opleiding Afscheidsfotografie volgen. Omdat ik zelf afscheidsfotograaf ben weet ik dat er steeds meer behoefte is naar fotografen die een afscheid kunnen vastleggen. Fotografen die weten dat fotograferen meer is dan alleen op een knopje drukken. Zeker bij iets emotioneels zoals een uitvaart of begrafenis is het belangrijk dat je precies weet waar je moet zijn, hoe je moet fotograferen en hoe je de emotie van die dag op beeld zet zonder dat je alleen verdriet ziet. Het verdriet mag er zeker zijn, maar juist de liefde van zo’n dag moet je vastleggen. En omdat ik in mijn eentje niet alle uitvaarten kan vastleggen heb ik ervoor gekozen om andere fotografen op te leiden tot afscheidsfotograaf. En dan niet tot eentje die alleen maar ‘op het knopje drukt’

Opleiding-afscheidsfotograaf-002

Tiende cursus tot afscheidsfotograaf

Ik geef de cursus momenteel alweer voor de tiende keer en mijn cursisten komen uit het hele land. Het is geweldig om te zien dat fotografen overal vandaan naar Noord-Holland komen om zich een nieuw specialisme aan te leren. We beginnen altijd met een heel weekend om een goede start te maken, op deze manier kunnen de cursisten elkaar leren kennen en ontstaat er een leuke groepsdynamiek. Ik vind het leuk om te zien dat mijn cursisten nummers uitwisselen en onderling contact houden, ze spreken soms met elkaar af om samen dingen te oefenen. Ik kan echt zien dat mijn cursisten elkaar versterken. Na het startweekend behandelen we de andere modules op losse dagen.

Moet ik professioneel fotograaf zijn?

Om de opleiding Afscheidsfotografie te volgen hoef je nog geen professionele foto’s te hebben gemaakt, tijdens de opleiding heeft ook niet iedereen heeft hetzelfde niveau, en dat geeft niet. Sommige van mijn cursisten komen bij mij als hobbyfotograaf en vertrekken als volwaardig afscheidsfotograaf en daar gaat het om. Dat je de cursus succesvol afrond en je met vertrouwen een goede afscheidsreportage kunt vastleggen.  

Van hobbyfotograaf tot professioneel afscheidsfotograaf

Ik neem je tijdens de cursusdagen overal in mee. In de verschillende modules behandelen we alles wat je moet weten om als professioneel afscheidsfotograaf aan het werk te kunnen gaan. Ik laat je zien dat je er niet komt met alleen op het knopje van je camera drukken, maar dat afscheidsfotografie echt hard werken is. Ik leg je uit hoe je een uitvaart goed documentair kunt vastleggen, hoe je de foto zo maakt dat je hem kunt voelen en je leert hoe je de moment-design techniek kunt toepassen. Die techniek is fantastisch en ook bij andere fotoshoots inzetbaar. Omdat ik al jaren uitvaarten en begrafenissen vastleg kan ik je alles vertellen over de uitvaart zelf. Welke momenten zijn belangrijk en wanneer gebeuren die? Het is belangrijk dat je dit soort dingen weet zodat jij er bent om het moment vast te leggen. Dingen kunnen niet over, dus de foto moet direct goed zijn. En hoe zorg je ervoor dat je ongemerkt aanwezig bent zonder dat jij je achter een plant moet verstoppen?

Naast deze fototechnische lessen neem ik je ook mee in een stukje PR en marketing, want als jij een bedrijf wilt opstarten heb je klanten nodig. Mensen moeten weten dat jij afscheidsfotograaf bent en hoe zij jou kunnen inhuren. Hier help ik je ook mee tijdens de cursus.

We sluiten de cursus af met een mooie presentatie en dan zit het erop na 5 maanden. In die 5 maanden weet ik zeker dat je zowel als fotograaf enorm bent gegroeid, maar dat je ook op persoonlijk vlak een mooie ontwikkeling hebt meegemaakt. Zoals ik al zei; je vertrekt als volwaardig afscheidsfotograaf, klaar om uitvaarten en begrafenissen vast te leggen. Daarnaast heb je ook nog eens nieuwe fotografen in je netwerk waarmee je kunt sparren als het nodig is, ook fijn.

Ik ben megatrots op al mijn cursisten, omdat ik weet hoe waardevol het is voor nabestaanden om een afscheid écht goed vastgelegd te hebben. En mijn cursisten kunnen dat.

Is de opleiding tot afscheidsfotograaf iets voor jou? Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt. Je bent van harte welkom, zoals ik al zei; we hebben talenten nodig in deze branche.

Meer info of aanmelden:

https://yvettevlaar-afscheidsfotografie.nl/opleiding-afscheidsfotograaf/

Opleiding-afscheidsfotograaf-005
Opleiding-afscheidsfotograaf-007
Opleiding-afscheidsfotograaf-009
Opleiding-afscheidsfotograaf-001

Deel dit blog op Social Media

10 redenen voor een uitvaartfotograaf bij het afscheid

De dagen vanaf het moment van overlijden tot de dagen na de begrafenis of crematie gaan snel voorbij, vaak beleef je deze in een roes en ga je op de automatische piloot. Er moet zoveel geregeld worden om een zo mooi mogelijk afscheid te realiseren. Dat doe je, en dat kun je, maar hierdoor beleef je niet alle momenten heel bewust en dat is zonde.

In dit magazine lees je:

  • 10 redenen voor afscheidsfoto's
  • Wat als je geen gebruik maakt van afscheidsfotografie?
  • Hoe foto's helpen bij het rouwproces
  • Waarom de blijvende herinnering aan het afscheid zo helend is
e-boek_waarom-wil-je-afscheidsfotos

Vraag het gratis informatie magazine aan met de 10 redenen voor uitvaartfoto's

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter